nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Escola Viva, una manera diferent d'aprendre i integrar-se en la societat

Al programa educatiu hi participen un centenar de nins i joves de Portocristo

Un centenar de nins i nines de diferents edats de Portocristo gaudeixen durant la setmana de les activitats que els prepara el grup d'esplai Escola Viva. Es tracta d'un recurs comunitari preventiu i socioedicatiu per a infants i joves.

El treball s'orienta cap a la col·laboració i coordinació amb els agents socials existents a la comunitat. L'objectiu dels monitors és evitar l'aparició o la consolidació de situacions i factors de risc i el treball es realitza des de l'àmbit de l'educació no formal que permet la permanència dels infants i joves més desafavorits en el circuit educatiu. Aquest espai permet als monitors treballar aspectes de socialització d'aquest col·lectiu d'infants i adolescents com són les pautes de convivència, les habilitats socials, el sentit de pertinença a un grup, entre altres.

Carme, una de les monitores del grup, explica que «a Escola Viva els al·lots treballen diferents àrees com l'oci i el temps lliure, l'esport, la socialització i el suport escolar. A cada una d'aquestes àrees es realitzen activitats que combinen aspectes lúdics i formatius». «En aquest sentit les activitats són l'eina lúdica que permet traballar diferents aspectes de l'educació integral de la persona com són la creativitat, l'expressió de sentiments, entre altres. Les activitats s'adapten a les necessitats, interessos i demandes dels participants per tal d'implicar-los i motivar-los a participar», explica la monitora.

Els participants en aquest programa són menors que per circumstàncies o dificultats personals, familiars i/o socials, precisen d'una atenció continuada que complementi la tasca educativa de les escoles per tal d'evitar o afrontar eficaçment possibles situacions de risc.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris