muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

La Comissió Balear de Medi Ambient dóna el vistiplau al pont del riuet de Portocristo

Exigeixen que es mantingui el pont actual

La Comissió Balear de Medi Ambient ha informat favorablement sobre la construcció del pont elevat del riuet de Portocristo. El projecte, presentat per l'Ajuntament de Manacor, haurà d'observar un seguit de condicions per poder-se dur a terme. Entre aquestes prescripcions hi ha mantenir el pont actual per a la circulació de vianants i bicicletes, prendre mesures per posar pantalles per minvar els renous i fer esment a les mesures de disseny i de paisatge urbà.

Segons explicà el batle de Manacor, Miquel Riera (ALM), que va defensar el projecte davant de la Comissió Balear de Medi Ambient, «de tot d'una semblava que l'informe no seria favorable, però després d'un parell d'hores de debat em varen fer sortir de la sala i seguidament em varen comunicar que el resultat era positiu». Riera va haver de explicar les raons per les quals es considera necessària la construcció del pont: «Entre altres coses vaig assenyalar molt el fet que, si hi hagués una inundació, Portocristo podria quedar incomunicat, ja que el pont actual no aguanta prou la força de l'aigua».

A més a més, el batle va assenyalar també els problemes d'embussos que durant els mesos d'estiu pateix el nucli costaner, «ja que s'hi acumulen molts autocars que es dirigeixen cap a les coves i ara han de passar per dos revolts bastant perillosos, cosa que fa que la circulació sigui molt més lenta i que es produeixin cues que arriben gairebé fins a la sortida del poble», digué Riera. Un altre dels arguments que va fer servir el batle a l'hora de defensar el projecte se centra en el fet que «com que la circulació sobre les dues corbes és molt lenta, els vehicles han d'emprar marxes molt curtes, de manera que la contaminació que rep el poble és molt més gran que si es pogués circular amb marxes més llargues».

El fet que s'hagin posat tres condicions per construir el pont no és un greu problema per a l'avanç del projecte, «les coses seguiran el seu curs normal i intentarem que l'endarreriment sigui el menor possible». «Ara només cal esperar que el Govern ens doni la concessió. Un cop que la tinguem, nosaltres traurem les obres a concurs o a subhasta i es podrà començar a fer feina. Jo supòs que tot podria començar per Setmana Santa, però com que s'han de passar diferents tràmits burocràtics, segons vegem les coses es decidirà esperar fins passats els mesos d'estiu per tal de molestar el menor nombre de persones possible».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris