nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Prostitució als carrers de Palma: més enllà dels cursos de formació

Gairebé 600 persones han exercit l'ofici a la Porta de Sant Antoni en els darrers 6 anys

Més de 490 dones s'han prostituït als carrers de Palma entre el 1994 i el 1999. En el darrer any unes 90 immigrants han vingut a sumar-se a la llista. Aquestes són les dades que la Conselleria de Treball del Govern Balear no va voler aportar la setmana passada quan oferí cursos de formació a les prostitutes que volguessin abandonar la seva professió.

La gran majoria de dones es mouen en la franja d'edat compresa entre els 19 i els 30 anys, però hi ha un col·lectiu, el de les prostitutes més grans, que supera àmpliament aquesta mitjana. Es tracta de dones d'entre 50 i 60 anys que, amb tota seguretat, no podran beneficiar-se dels programes de la Conselleria de Treball. En aquests moments s'han de fer distincions importants en el col·lectiu. En primer lloc hi ha les prostitutes de color. Es tracta d'un grup d'unes noranta persones prostituïdes per part de màfies o proxenetes individuals que ha provocat una revifada de la prostitució als carrers del barri xinès, a més d'extendre-la fins a les Avingudes.

Entre la resta s'ha de distingir entre les toxicòmanes "la majoria de les prostitutes joves" i les que no ho són. Les prostitutes toxicòmanes solen ser explotades per part d'un home que generalment també és toxicòman. Consumeixen al voltant de deu mil pessetes diàries en drogues. Moltes no es fan velles perquè moren per malalties de transmissió sexual o per sobredosi. Les que no són toxicòmanes solen ser les persones majors. Són les prostitutes que arribaren a Palma o que començaren a exercir durant els anys seixanta i setanta i es quedaren als carrers del xinès. En aquests moments els seus ingressos són molt minsos i gairebé no poden sobreviure i pagar els lloguers o les pensions on viuen.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris