algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Tres voluntaris dediquen dues hores dels dissabtes a parlar amb els presos

Solidaris per al Desenvolupament porten més de tres anys i mig amb aquest programa

«Quina impressió has experimentat en entrar a la presó?». Era la pregunta que formulava una interna al convidat que aquesta setmana l'ONG Solidaris per al Desenvolupament havia portat al centre penitenciari de Palma per parlar a l'anomenada «Aula de Cultura: Les tertúlies de Son Pax». La impressió no era altra que la d'una porta que es tanca rere una altra i rere una altra i una altra més i això fins a nou. Entre i entre es veien murs enormes de formigó i fil-ferro amb espines embolicat a dalt de tot. I recintes on fan esport, també d'altres plens de grava que simplement ajuden a fer encara més complicada la fugida.

Portes més endavant s'accedeix a l'edifici on Solidaris per al Desenvolupament du a terme aquestes xerrades de cap de setmana, de dissabte en dissabte per ser més exactes. Aquell mòdul semblava una escola neta perquè les parets encara conservaven la blancor del primer dia. Les del pis d'alt estan pintades, paisatges que recorden una escoleta o un col·legi de primària. Un intern que participa en les xerrades n'és l'autor. El dissabte, ell mateix recordà que tothom li donà l'enhorabona en tenir acabat el mural, però, ningú no s'interessà per la seva família, pel seu entorn en definitiva.

Al centre penitenciari tots els interns són un número. Només Solidaris per al Desenvolupament els tracta com el què són: persones amb nom i cognom i amb vides pròpies al darrere. I és per això que aquest programa està tan sol·licitat. El professor de la Facultat de Dret Federico Garau és el coordinador d'aquesta ONG a les Balears, que a més a més desenvolupa altres tasques socials. Ell, però, participa activament en les tertúlies de Son Pax. Un altre voluntari és Miquel-Àngel Barrios i Maria de Lluc Estarellas, que cursa tercer d'Educació Social.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris