algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
15°

Les clíniques de Mallorca acumulen més de 500 embrions congelats

Són excedents producte de les fecundacions 'in vitro'

Les clíniques de Mallorca acumulen en l'actualitat més de 500 embrions congelats. La majoria d'aquests embrions són excedents dels tractaments de fecundacions in vitro, que no han estat requerits pels pares biològics ni han estat donats a altres parelles estèrils. En els darrers anys s'ha produït a nivell estatal i mundial un fort i polèmic debat entorn què s'ha de fer amb els excedents d'embrions passat un temps.

La indefinició legal fa que a Espanya tampoc no puguin ser destruïts si no han passat una sèrie d'anys després d'haver estat generats. Algunes veus, com la Comissió Nacional de Reproducció, organisme espanyol que assessora el Govern central, ve proposant des de fa uns anys que els embrions que es trobin congelats a totes les clíniques del territori estatal (l'any 1999 n'hi havia uns deu mil) que no s'hagin d'implantar en una dona siguin destruïts o s'utilitzin per a investigació, passats deu 10 anys de la seva creació.

Només dues clíniques privades de Mallorca, que són la Policlínica Miramar i la Clínica Rotger, tenen banc d'embrions. L'any passat ambdues clíniques superaven més de 500 embrions congelats, productes de les tècniques de reproducció assistida. Aquests embrions es troben a l'espera de ser utilitzats o reclamats. A Menorca també existeix el centre Anglada que en conserva.

Per evitar l'acumulació de més embrions, el Govern espanyol ha recomanat a aquests centres que adoptin mesures per racionalitzar el màxim nombre d'embrions congelats. Una mesura seria que les parelles que se sotmetin a un tractament de fecundació in vitro s'hagin de responsabilitzar per endavant del destí dels embrions que no s'emprin per a la reproducció. Un dels objectius és evitar així problemes a les clíniques que els conserven.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris