algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

La meitat dels pobres illencs té menys de 25 anys i un terç és menor de 14

La mitjana d'edat dels marginats és de 30 anys, però 41.800 nins viuen en precarietat

Quasi la meitat de la població pobra de les Balears té menys de 25 anys i 3 de cada 10, menys de 14. Això representa que uns 41.800 nins de les Illes es troba en situació de pobresa. La joventut de la pobresa de la Comunitat té més incidència en els casos de precarietat severa. Entenem per pobresa uns ingressos de menys de 44.000 pessetes per persona i mes, amb uns nivells que anirien des de la precarietat social fins a la pobresa extrema o indigència.

Les dades esmentades són algunes de les informacions, contundents, que presenta l'estudi «Les condicions de vida de la població pobra de l'Arxipèlag balear», elaborat per Equip d'Investigació Sociològica (EDIS) per a la Fundació Foessa (Foment d'Estudis Socials i de Sociologia Aplicada). La mitjana d'edat del illencs pobres se situa en els 29'9 anys. Així, es pot dir que els pobres balears són joves, ben joves. La taxa de joventut és del 31'3 per cent i triplica la d'envelliment, amb un 9'3 per cent.

Entre les persones que viuen per sota del llindar de la pobresa a les Balears són més lleugerament joves els homes (28'57 anys de mitjana) que les dones (31'39). Respecte dels caps de família, la mitjana d'edat puja fins als 49'69 anys i el 21'8 per cent té més de 65 anys, presentant també les dones una mitjana d'edat (55'42 anys) superior a la dels homes (47'48 anys).

Els pobres de Palma i els de Menorca són els que registren mitjanes d'edat més avançades, però allò realment significatiu ho trobam en els distints nivells de pobresa. Mentre augmenta la seva intensitat, baixa la mitjana d'edat, tant en el conjunt de la població com en els caps de família. La població amb pobresa severa no arriba als 23 anys de mitjana; els de pobresa moderada superen, de manera molt lleugera, els 25 anys de mitjana; i els que viuen en precarietat social estan al voltant dels 38 anys.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris