nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Alarma a Educació per l'absentisme dels joves immigrants

Sectors de musulmans impedeixen que les adolescents vagin a classe a Mallorca

88094

La mesquita de sa Pobla aporta l'autoritat religiosa i social a aquest poble.

Algunes interpretacions de la tradició musulmana neguen l'accés a l'educació a les dones després de la pubertat; la Conselleria d'Educació ha observat amb preocupació com aquesta tendència s'està incrementant a diversos col·lectius d'immigrants establerts a les Illes (a Palma i al Llevant de Mallorca, de manera més concreta).

Des dels 12 o els 13 anys d'edat, aquestes dones joves incrementen un absentisme escolar que la incertesa jurídica de les reformes de la Llei d'estrangeria ha propiciat, segons considera el departament autonòmic d'innovació educativa: els immigrants il·legals recelen de dur els seus fills a escola, en tèmer una fiscalització de la seva presència a l'Arxipèlag, tot i que el pla autonòmic d'immigració reconeix els drets a l'escolarització, la sanitat i l'habitatge amb independència de la situació legal de la persona. A aquest grup de desconfiats s'ha d'afegir també els que ignoren la legitimitat dels drets.

En una actuació transversal, la Conselleria de Benestar Social "a través de l'Oficina del Defensa dels Drets del Menor, ODDM" cerca solucions no coercitives per evitar aquest abandonament escolar creixent. Entre les més sorprenents, es compta la iniciativa per facilitar xerrades entre els immigrants i una figura social rellevant: l'imam de Màlaga, el mallorquí Colau Roser Nebot, professor de llengües semítiques i responsable religiós de les Olimpíades de Barcelona, pot ser aquest enllaç que convenci els fidels que l'educació femenina no està prohibida per la Llei.

Benestar Social, a més, controla que els joves desescolaritzats no siguin captats per a activitats laborals o delictives: recentment, l'ODDM tramità dos expedients sancionadors a una empresa de Muro que emprava dues al·lotes magribines. La multa final fou de 600 mil pessetes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris