algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

La pluja torna a convertir la Riera en riu

El temporal que assota la Península es tradueix en dotze hores de pluges continuades a Palma

El temporal que en les darreres hores ha assotat bona part de la geografia europea i molt especialment la zona mediterrània de la península Ibèrica (veure més informació a la plana 21 d'aquest diari) va afectar de rampellada les Illes i molt especialment la ciutat de Palma, on la pluja va començar a caure amb força des de la una de la matinada de dissabte i es va perllongar de manera gairebé ininterrompuda durant onze hores.

A Portopí en varen caure 20 litres per metre quadrat i a Son Sant Joan, uns 10. Pel que fa a la Part Forana, a Son Servera varen ser 12; a Porreres, també 12 i a Capdepera, 10. L'Institut Nacional de Meteorologia havia previst per a les Illes cels molt ennigulats o coberts, amb barrumbades que podien ser localment moderades i amb possibilitat de tempestes.

Cap a l'horabaixa la previsió era que tendís a escampar, extrem que es va confirmar a partir de la una del migdia, ja que el sol va arribar a lluir amb intensitat a les primeres hores de l'horabaixa. Les pluges varen tornar a donar un aspecte insòlit al torrent de la Riera al seu pas per la ciutat de Palma quan més de dos pams d'aigua davallaven pel seu llit.

En els darrers temps l'aigua omple el torrent de manera habitual. El projecte de reforma emprès per l'Ajuntament de Palma ha creat tot un seguit de petits embassaments artificials per tal d'aprofitar l'aigua sobrera de la depuradora de Son Tugores per donar un aire més refrescant a la ciutat i crear una espècie de riu artificial.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris