algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

La llar d'ancians celebra el Nadal amb nostàlgia

Hi ha fills i també néts que només recorden que tenen pares o padrins quan arriba el Nadal

83760

Hi ha fills i també néts que només recorden que tenen pares o padrins quan arriba el Nadal. Llavors s'acosten fins a la residència on un bon dia decidiren ingressar-los i els recullen per anar a dinar tots plegats.

La situació d'altres majors encara és més trista perquè ni tan sols per aquestes dates van a visitar-los. Ningú no es recorda d'ells i això que «tothom té algú o un familiar o un conegut o un amic», com diu el director de la Llar d'Ancians, Pere Fullana. I afegeix que «encara que hi ha famílies molt fidels, també hi ha altres majors que estan tot sols de cap a cap d'any».

Per evitar que es perdin els vincles familiars, des de fa uns mesos el director de la Llar d'Ancians s'ha posat al capdavant d'un projecte que ja existia i que pretén acostar la família als majors, però, que sembla que havia entrat en un punt mort. «L'anomenam programa d'animació, la nostra intenció no és altra que potenciar al màxim la comunicació amb la família convidant-la, sense cansar-nos, en aquest diàleg permanent», apunta.

Fullana comenta al respecte que no se tracta de fer grans programes sinó incentivar l'existent. Creu que ara la situació que es viu a la Llar d'Ancians, on hi ha 393 residents, i la d'Uyalfàs a sa Pobla, on hi ha 60 places ocupades, no és «dramàtica». Però considera que, així i tot, «ens hem d'acostar més.

La societat mallorquina no és conscient de la quantiat de gent gran que necessita atenció. No estan preparats per assumir la realitat, sembla ser que consideren la vellesa com qualque cosa lletja. És allò que no volen veure, que anuncia la mort. No obstant això, sempre he dit que és una bona notícia poder arribar a vell. El que no ho és, és que la gent jove es quedi a mig camí».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris