nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

Cort demana el suport del Govern pels accessos del Palma II

Les institucions illenques volen que sigui Madrid qui pagui aquesta inversió

96014

Els accessos a Son Llàtzer continuen sense ser resolts; ara l'Ajuntament de Palma llança la pilota al sostre del Govern balear.

L'Ajuntament de Palma ha demanat a la Conselleria d'Obres Públiques que es faci càrrec de la planificació per als accessos rodats de l'hospital de Son Llàtzer (Palma II), atesa la complexitat de l'obra. Fonts de la Conselleria explicaren que el titular Josep Antoni Ferrer ha acceptat aquesta petició de grau.

Però resta per conèixer com obtenir el finançament necessari per uns vials que hauran de garantir isocrones inferiors als vint minuts (en termes més clars, isocrona és la mitjana màxima de temps que una ambulància ha de menester per arribar a un centre des de qualsevol punt del mapa).

Sembla que l'Ajuntament de Palma proposa adscriure el pressupost d'aquests vials als fons del conveni de carreteres Arias-Verger; el departament autonòmic demana en aquest cas que Cort pressioni el Ministeri mitjançant els recursos del PP-Balears a Madrid.

En qualsevol cas, hom preveu que la nova adscripció dels accessos de Son Llàtzer a la Conselleria suposaran un nou afegitó als continuats incompliments calendaris en l'obertura de l'hospital, prevista amb aproximació per al cap d'any del 2001. D'aquesta manera, tant l'Insalud com Cort podrien repartir les responsabilitats de les demores actuals en l'engegament del nou hospital comarcal.

Aquest extrem, emperò, no ha estat confirmat ni desmentit per la direcció territorial de l'Insalud a les Illes. Fonts pròximes al seu titular, Javier Rodrigo de Santos, han explicat que no tornarà a efectuar declaracions de cap casta sobre l'hospital de Son Llàtzer fins que no s'haurà constituït la seva comissió gestora, integrada per l'Insalud i la Conselleria de Sanitat, el pròxim dia 16 de gener.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris