muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

El GOB denuncia que la Llei General Turística permet construir 150.000 places noves

El grup demana al Govern la reforma de la normativa «per les seves trampes i excepcions»

El Grup d'Ornitologia Balear i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha exigit al Govern del Pacte de Progrés la reforma «immediata» de la Llei General Turística (LGT) de les Balears que, segons els càlculs realitzats pel grup ecologista, permet la construcció de 150.000 noves places turístiques.

En una nota informativa, el GOB afirma que l'esbucament, el passat dilluns d'un establiment hoteler a cala Mesquida (en el municipi de Capdepera) posa de manifest la «trampa» de la LGT.

Encara que la llei exigeix, «amb nombroses excepcions», que per obtenir l'autorització per construir noves places se n'han de donar de baixa altres més velles, també permet que en determinades situacions el nombre de places sigui major que les tancades.

En concret, el Grup d'Ornitologia Balear critica que quan es tanquen hotels petits, de fins a 300 places, es pot multiplicar por dos el nombre de places a construir, i fins i tot més si el solar vell es deixa com a un espai lliure públic.

Això significa que es podrien donar de baixa 50.000 places d'hotels petits i construir-se fins a 150.000 places turístiques noves. En el cas de cala Mesquida s'ha destruït un hotel de 220 places i, a canvi, es permet la construcció de dos nous a Mallorca, un a Can Picafort i l'altre, a la mateixa cala Mesquida.

«Amb la situació turística i ambiental de Mallorca no s'hauria de permetre l'increment de l'actual nombre de places turístiques, sinó reduir-lo», considera el GOB. A més, aquesta organització recorda que el programa de govern del Pacte de Progrés acordà la derogació «immediata» de determinats articles de la LGT i, de fet, si s'hagués duit a terme, «aquesta operació de construir 570 places no s'hauria pogut realitzar».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris