nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

GESA invertirá nou-cents milions de pessetes per fer una subestació

Ernesto Bonnín, subdirector de distribució, afirma que la instal·lació pot estar el 2003

El municipi de Capdepera tindrà, d'aquí a tres anys, una subestació de distribució elèctrica pressupostada en més de 900 milions de pessetes. Les instal·lacions es faran en un solar que GESA té just al costat del polígon industrial del municipi gabellí.

Segons ha explicat el subdirector de distribució de GESA, Ernesto Bonnín, «la subestació que es construirà serà coberta, només els transformadors quedaran a fora del recinte, a més serà molt compacte, i com que està al costat del polígon on hi ha grans naus insdustrials l'impacte ambiental que es pugui crear serà molt més petit que el que produeixen altres instal·lacions d'aquestes característiques, com per exemple la d'Artà».

El projecte comporta que es duguin dues línies d'alta tensió des de la subestació d'Artà, aquestes dues línies aèries aniran fins a la subestació de distribució de Capdepera i des d'allà mitjançant una línia d'alimentació es distribuirà el corrent elèctric a tota la xarxa del municipi.

Segons ha explicat Bonnín, «GESA preveu tenir això totalment acabat i en funcionament l'estiu del 2003, ara bé, cal tenir en compte tots els tràmits burocràtics que cal passar abans de posar les instal·lacions en funcionament».

De moment, l'avantprojecte ha entrat a la Conselleria d'Indústria però també ha de passar per Medi Ambient que ha d'informar favorablement», explica Bonnín.

El subdirector de Distribució de GESA ha explicat que «aquestes infraestructures connectaran amb tota la xarxa existent que ara per ara té bastants problemes d'alimentació, de manera que aquestes noves instal·lacions comportaran una millora molt bona per a tot el municipi de Capdepera».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris