muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Els 3.701 volums de la biblioteca de Nadal Batle seran patrimoni del poble

L'Ajuntament adquirirà els llibres del fill il·lustre del municipi per tres milions

101528

El regidor Jaume Binimelis davat l'edifici del Gurugú, que serà esbucat.

JOSEP MARIA SASTRE.

La biblioteca particular de l'exrector de la Universitat de les Illes Balears i fill il·lustre de Felanitx Nadal Batle serà l'any que ve patrimoni de tots els veïns de la localitat. La comissió de govern de l'Ajuntament va acordar adquirir la biblioteca particular de Batle per 3 milions de pessetes mitjançant dues anualitats d'1'5 milions de pessetes.

Ara, el consistori ja en té el catàleg i l'any que ve adquirirà els 3.701 volums que integren la biblioteca d'un dels personatges més importants de la història recent de Felanitx. El delegat de Cultura de l'Ajuntament, Jaume Binimelis (PSM), va destacar la diversitat del bagatge cultural de la biblioteca de Batle. «Encara que Batle fos matemàtic, els llibres que tracten d'aquesta ciència són pocs. Hi ha volums de tot tipus: literatura, art, història, economia, ciències socials, etc. És una biblioteca molt completa».

Binimelis explicà que el fet d'adquirir primer el catàleg i després els llibres és un avantatge, perquè «ara mateix no tenim un espai on col·locar-los». En aquest sentit comentà que «quan la nova biblioteca municipal estigui acabada, hi haurà, sens dubte, un espai dedicat exclusivament al fons bibliogràfic de Nadal Batle».

Jaume Binimelis comentà que l'Ajuntament ha adjudicat, «a la fi», la primera fase de les obres de la futura macrobiblioteca municipal de Felanitx. L'empresa que durà a terme les obres és Llull Sastre SA i començaran a partir del mes de febrer del 2001. La inversió d'aquesta primera fase serà de 87 milions de pessetes per a un total d'uns 200. El Consell Insular de Mallorca en subvenciona la meitat dins el Pla d'Obres i Serveis.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris