lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

La Miquel Mir passarà de ser una residència a ser un centre sociosanitari

Aquesta és una de les propostes del nou pla de funcionament que s'ha d'aprovar

«La residència Miquel Mir hauria de passar de ser un centre d'allotjament a un centre d'atenció sociosanitària atesa la tendència generalitzada i la normativa que s'està preparant al respecte».D'aquesta manera es resumeix la idea bàsica de la proposta de funcionament que ha de debatre en breu el patronat de la residència.

En aquests moments una ala del centre es troba en obres, per la qual cosa la primera premissa de funcionament és que no s'augmentin considerablement les places. A més s'ha de tenir en compte que també es proposa envestir una reforma de la part vella per ajustar-la a la nova normativa.

La Miquel Mir no es va adequar a la normativa de reglaments d'aquest tipus de centres de 1991 i tampoc a les que també fan referència a residències per a majors com són les de 1997 i 1999. Aquest fet fa que la proposta de funcionament del centre que es fa al patronat hagi de contemplar una sèrie de mesures que produiran més obres a tota la residència.

La regidora de Serveis Socials, Magdalena Cantarelles, creu que encara queden dos anys de treballs d'adequació si s'aprova el pla de funcionament. «Davant totes les propostes, la gran reforma i el gran avanç per la Miquel Mir serà la creació d'un centre de dia i la possibilitat fer-hi estades temporals», manifestà el batle Pere Rotger.

El cert és que es preveuen una sèrie de millores i redistribucions dintre del centre que canviaran molt la dinàmica d'ara a la Miquel Mir. A més a més es preveu iniciar una sèrie de convenis amb diferents institucions i ONG per tal de poder accedir a diferents serveis o prestacions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris