muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

L'arribada del gasoducte a través de Sant Joan de Déu aixeca el rebuig dels veïns

Residents del Coll consideren que ha d'estar allunyat de qualsevol nucli habitat

Veïns del Coll d'en Rabassa i de cala Estància manifestaren ahir el seu rebuig a l'arribada del gasoducte a Sant Joan de Déu, tal com preveu, en principi, el pla energètic de les Balears.

Malgrat que la consellera d'Energia i Innovació Tecnològica, Misericòrdia Ramon, i el director general d'Energia, Joan Perchés, han assegurat en reiterades ocasions que l'arribada del gasoducte no significarà la construcció de dipòsits d'emmagatzemament de gas, els residents d'aquesta zona han expressat la seva desconfiança davant aquestes declaracions d'intencions, considerant que, després de la instal·lació del gasoducte, s'imposarà una política de fets consumats i que finalment es construiran els dipòsits.

Els portaveus veïnals Esteban Ruiz, María Soledad Sarabia i Bartomeu Ferragut explicaren que «no estam en contra del pla energètic, ja que era molt necessari i planteja solucions a greus problemes que pateixen les Illes des de fa molts anys, però el Coll d'en Rabassa ja ha demostrat suficientment la seva solidaritat amb la resta de la societat illenca i aquí s'han instal·lat l'aeroport, Mercapalma, dessaladores i depuradores, les infraestructures i els dipòsits de combustible de CLH i una gran superfície comercial, amb les lògiques molèsties causades per la intensitat del trànsit i de la contaminació dels vehicles. A tot això s'afegeix ara un possible emmagatzemament de gas, la qual cosa no deixa de ser un perill. Ens sembla molt greu que mai no s'hagi comptat amb la nostra opinió».

En aquest sentit, els residents han presentat al·legacions al pla energètic. Malgrat que la Conselleria d'Energia assegura que no hi haurà dipòsits i que no existeixen motius per a la preocupació, els veïns no consideren adient que el gasoducte arribi vora un nucli de població i demanen que aquesta canalització estigui allunyada almenys 2'5 quilòmetres de qualsevol zona habitada: «Aquest seria el marge de seguretat mínim, ja que un gasoducte sempre presenta un risc d'accident, per petit que sigui».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris