nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

L'Ibavi incrementa de 5.000 a 25.000 pessetes mensuals els lloguers a exbarraquistes

El Govern analitzarà la situació de les famílies

Un grup d'exbarraquistes de la barriada del Molinar presentà ahir al matí un escrit en el registre del Consolat de Mar en el qual demanen la intervenció del president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich, per la pujada del lloguer de les cases que els proporcionà l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi), que depèn de l'Executiu autonòmic, en aquesta mateixa zona palmesana. Aquestes persones, d'ètnia gitana, ocupaven fins ara els habitatges de l'Ibavi pagant un lloguer de 5.000 pessetes mensuals. Emperò han començat a rebre notificacions que indiquen que el lloguer ha de ser en endavant de 25.000 pessetes mensuals.

Concretament, el col·lectiu d'afectats es compon de famílies sense recursos econòmics ni ingressos regulars, per la qual cosa no poden, segons asseguren en la seva carta reivindicativa, assumir la nova quantitat establerta. El Govern, ahir mateix, va començar a fer investigacions sobre quines són les condicions exactes del contracte d'ocupació dels habitatges de l'Ibavi per part d'aquestes famílies, però durant la jornada no va ser possible esbrinar les clàusules del lloguer per tal de determinar quines són les condicions precises i concretes que han conduït a l'augment de les quantitats a pagar.

Així i tot, fonts de l'Executiu autonòmic indicaren que encara que l'increment sigui correcte en tots els seus extrems, no es descarta estudiar la situació d'aquestes persones i que, tant des de l'Ibavi com des de la Direcció General d'Afers Socials, es prenguin mesures dirigides a mantenir el lloguer tal com estava fins ara a través de subvencions directes de l'Administració. De moment, el Govern sí que ha pogut constatar que, en general, les persones afectades no tenen feines estables ni ingressos regulars, i que la seva principal ocupació, normalment la dels caps de família, és la de ferroveller.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris