algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Ferrer quantifica en 40.000 milions les inversions adients per al tren

El Govern hi destinarà 15.000 en 3 anys i espera aportació de Madrid

El conseller d'Obres Públiques, Transports i Habitatge, Josep Antoni Ferrer, que ahir inaugurà l'exposició commemorativa del 125è aniversari del Ferrocarril a Mallorca, quantificà en 40.000 milions de pessetes la inversió que necessiten les Baleares per disposar de les infraestructures ferroviàries adients.

Ferrer declarà que el Govern de les Illes Balears té pressupostats 15.000 milions de pessetes per a la potenciació del transport ferroviari durant els pròxims tres anys i expressà la seva confiança que l'Estat contribuirà a finançar els 25.000 milions de pessetes restants. La Conselleria d'Obres Públiques i Transports, segons digué el conseller, té previst executar la reobertura de la línia de ferrocarril que enllaça Inca amb les localitats de sa Pobla, Manacor i Alcúdia, així com el projecte del tramvia a la Universitat de les Illes Balears i a l'aeroport de Palma.

«Les aportacions econòmiques que aportàs el Govern central ens permetria dur a terme el soterrament de les vies de Palma, a més d'implantar el tramvia en algunes zones del centre de la ciutat», comentà Ferrer. El conseller assegurà que el ministre de Foment, Francisco Àlvarez Cascos, es mostrà «molt receptiu» a aquest projecte i afegí que «estam a l'espera que es constitueixi la comissió per començar a estudiar aquesta qüestió».

Precisament, despús-ahir fou presentat l'equip redactor del pla director del transport. El pla fou adjudicat, amb un pressupost de 56'8 milions de pessetes, a l'empresa Cinesi SL, integrada per Carles Fàbregas, Joan Angelet i Guillermo Yenes. El conseller afirmà que «ja fa 20 anys que el pla hauria d'estar fet i a nivell col·lectiu existeix resignació general sobre el mal estat del transport públic».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris