muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

El frau dels cursos de formació pot fer perdre les ajudes europees

Les Balears poden ser castigades sense ajudes europees durant alguns anys si el Govern confirma que les irregularitats detectades en els cursos de formació són molt greus. Així, l'Executiu confirmà ahir que s'han obert nou expedients i que es continua investigant la gravetat del frau. Així, el Govern podria perdre les ajudes comunitàries destinades a cursos de formació si la Unió Europea considera molt greus les irregularitats detectades en la documentació presentada pels sindicats i patronals.

L'Executiu autonòmic va admetre ahir la seva preocupació davant la possibilitat, prevista en un reglament de la Unió Europea, però també estableix que els organismes que hagin comès frau en l'ús dels fons europeus tornin els doblers rebuts. L'Executiu autonòmic confirmà ahir tots els extrems de la informació en relació a les irregularitats detectades en el mostreig realitzat entre les organitzacions que reberen fons europeus.

El conseller de Presidència, Antoni Garcias, va dir que el Govern actuarà amb «rigor, transparència i prudència» davant les anomalies detectades en els expedients prevists per la Conselleria de Treball. El departament que dirigeix Eberhard Grosske ha trobat irregularitats en un total de nou expedients. «La Conselleria de Treball necessita més informació per emetre un judici del que ha passat i el nostre objectiu és ampliar el control per saber fins on arriben les irregularitats», comentà Garcias. Aquestes irregularitats són anteriors a l'arribada del Pacte de Progrés al Consolat de la Mar i pertanyen a l'etapa del PP.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris