nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

L'Institut de la Dona reclama 20 places estables per a acolliment

Francesc Antich inaugurà la seu de l'òrgan, compartit amb l'Oficina de Defensa de Drets del Menor

Just un pis d'acollida per a dones maltractades és insuficient a la Comunitat Autònoma, reivindicà ahir Francisca Mas, directora de l'Institut de la Dona: cal disposar almanco de vint places estables d'acolliment per fer front a les necessitats reals de la societat.

Mas reivindicà aquesta urgència davant el president de l'Executiu balear, Francesc Antich, i de la consellera de Benestar Social, Fernanda Caro, en la inauguració oficial de la seu que comparteixen l'Institut de la Dona i l'Oficina de Defensa de Drets del Menor (ODDM), situades a l'edifici Miret del carrer Aragó a Palma. Francisca Mas asseverà que fins ara cap dona maltractada no ha deixat de disposar d'acolliment, bé que aquest sovint ha hagut de ser derivat a establiments hostalers. La directora de l'Institut recordà que la creació d'aquest òrgan ha estat llargament demanada des del Parlament; ahir reté «un homenatge a totes aquelles dones que des de diferents grups polítics o altres àmbits» han fet possible la seva creació.

Tot i que la història de l'Institut de la Dona és més aviat curta (el Parlament n'aprovà la creació el mes d'abril passat), Mas pogué retre comptes de les primeres actuacions: l'edició pròxima d'una guia autonòmica de recursos per a dones, un acord amb l'Administració central per a la cura de les dones internades a la presó, més un programa integral "afectiu i sexual" per minvar el nombre d'embarassos indesitjats a les Balears o l'aprovació d'una norma per resoldre el problema de l'impagament de pensions alimentàries als fills de dones separades o divorciades. Mas recordà que «estam en la política per demostrar que podem fer feina d'una altra manera», en què les dones poden «canviar les regles del joc».

De la seva banda, el president Antich mostrà agraïments a Mas i al director de l'ODDM, Javier Barés, per la seva «il·lusió» i va refermar el compromís per treballar en favor dels «col·lectius més desemparats»; es va comprometre a incrementar els recursos humans i estructurals perquè ambdues oficines puguin desenvolupar les seves tasques de manera eficient. De fet, Barés havia llançat l'envit: «Esperam suport per dotar-la (l'Oficina) del personal que necessita i d'un espai adient» per als més joves.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris