algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

La Conselleria de Treball es planteja modificar la normativa de sinistralitat laboral

Grosske diu que millorarà durant la legislatura

La Conselleria de Treball i Formació està decidida a modificar el marc de la normativa estatal sobre sinistralitat laboral ja que, segons el mateix conseller, Eberhard Grosske, «estam perdent la batalla» contra aquesta problemàtica. Al seu parer alguns dels aspectes de la llei són «difícilment aplicables, entre ells la contractació laboral» i considerà que s'hauria de regular d'una altra manera qüestions com, per exemple, la figura del coordinador d'obres en el sector de la construcció.

Pel que fa a la sinistralitat laboral a les Illes Balears, que segons les dades publicades dimecres va créixer un 12'8 per cent en els deu primers mesos del 2000, el conseller va reconèixer que els accidents lleus en aquesta comunitat han empitjorat durant els darrers anys. «De totes maneres, jo crec que s'ha de fer una diferenciació important entre els accidents lleus i els greus. És veritat que pel que fa als accidents lleus la situació ha empitjorat, però també és cert que s'ha empitjorat en àmbit de tot l'Estat i que en conceptes relatius estam davallant. El 1998 érem la comunitat amb més accidents lleus en relació a la seva població activa i ara mateix som la quarta comunitat. De totes maneres, haurem de fer molta feina a tots els nivells, perquè els accidents continuen augmentant».

Malgrat tot, apuntà que els índexs d'accidents laborals greus a les Balears han davallat respecte a la mitjana estatal. «En aquest sentit, la situació ha millorat de manera notable i hem passat de ser els primers en el rànquing de sinistralitat a ocupar el lloc número 16, amb la qual cosa gairebé som la comunitat on menys accidents es produeixen en relació al nombre de la seva població activa». «De totes maneres, hem de tenir en compte que a nivell global s'ha iniciat un camí llarg i difícil per tal de millorar aquesta situació, un compromís que vull emprendre i que donarà grans resultats d'aquí a final de la legislatura».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris