cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Un rellotge de cuina dirigit al batle obligà a desallotjar l'ajuntament

L'alarma es produí quan un jove entregà a porteria un rellotge embolicat de regal

88136

El batle va confirmar que «es tracta d'un artefacte».

J. Morey.

Un paquet de regal (un rellotge de cuina) dirigit al batle va ser confós ahir amb una bomba i provocà que els treballadors de l'ajuntament i tots els partits polítics que en aquells moments eren en un ple abandonassin les dependències de Cort a instàncies de la Policia per la porta que dóna a la plaça de Santa Eulària.

El batle, Joan Fageda, va arribar a dir que «està confirmat que es tracta d'un paquet explosiu», o també que «es tractava d'una bretolada, d'una broma». De fet es va mostrar convençut que l'autor del paquet tenia com a propòsit causar alarma i alterar el desenvolupament normal del ple municipal i de la concentració contra el terrorisme. Minuts després, però, tot va quedar desmentit i els nervis desaparegueren. La Policia Municipal comunicà al batle que el grup de desactivació de la Policia TEDAX havia confirmat que el paquet no contenia explosius. El paquet era un rellotge i la bomba no hi era.

Sempre segons fonts de Cort, un jove de l'empresa de jardineria Azahar, contractada per l'Ajuntament de Palma, va entrar al consistori amb un paquet de dos quilos sense remitent dirigit al batle. El guarda de seguretat que controla l'accés a l'interior de l'ajuntament li va demanar el DNI però el jove no es va identificar, segons Cort. Això va fer sospitar el guarda, que quan va introduir el paquet dins l'escànner hi va veure «un rellotge del qual sortia un dispositiu amb cables» i en va donar avís immediat a la Policia. Així ho assegurà l'intendent en cap de la Policia de Palma, Joan Feliu, el qual arribà dimecres a un acord per deixar d'exercir aquest càrrec.

El director de l'àrea de Protecció Ciutadana, Juan José Ferrando, va assegurar que el jove que entregà el paquet «va acudir a la Policia demamant disculpes pel malentès ocasionat». Segons Ferrando, el jove explicà a la Policia que no es va voler identificar «perquè no va donar importància al fet i perquè tenia pressa». Aquest cúmul de malentesos i casualitats sospitoses va fer que es disparàs l'alarma, segons Cort. A les 12 es va dessallotjar l'ajuntament i a les 12.30 es va reprendre el ple extraordinari.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris