muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

El Govern rebutjarà 8.000 milions de Madrid abans que fer autopistes

Diu que val més perdre aquests doblers cada any que causar més impacte ambiental

El conseller d'Obres Públiques, Habitatge i Transports, Josep Antoni Ferrer, declarà ahir que «el Govern de les Illes Balears s'estima més renunciar als 8.000 milions de pessetes anuals del conveni de carreteres amb Madrid que veure's obligat a fer més autopistes, com la de Palma a Manacor, que crearia un important impacte ambiental i generaria una forta pressió urbanística al llarg del seu traçat».

Ferrer va fer aquestes declaracions durant la presentació de l'equip redactor del pla director sectorial del transport. El pla fou adjudicat, amb un pressupost de 56'8 milions de pessetes, a l'empresa Cinesi SL, integrada per Carles Fàbregas, Joan Angelet i Guillermo Yenes. El conseller afirmà que «ja fa 20 anys que el pla hauria d'estar fet. En àmbit individual, tothom coneix i és conscient que el transport públic de les Illes Balears es troba en estat crític, però sembla que en l'àmbit col·lectiu existeix una mena de resignació general, com si no es pogués fer res».

Ferrer es negà a fer una autopista de Manacor «perquè el Govern central així ens ho imposa amb l'amenaça de no donar els doblers del conveni. Nosaltres, com a Govern autonòmic, plantejam les solucions mirant a mig i llarg termini. Ara bé, els doblers de Madrid són als papers, però no hi són a la caixa, tal com està demostrat en el cas d'actuacions viàries a Menorca i a Eivissa, on els terrenys estan expropiats, però el Ministeri no hi fa res». Quant al pla director sectorial, l'equip redactor destacà un seguit de qüestions. La primera d'elles és el fort creixement dels desplaçaments en vehicle privat, que entre 1980 i 1999 presenten una mitjana anual del 5 per cent d'augment.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris