muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

El Govern detecta irregularitats en els fons europeus de formació

Un informe confirma l'existència de factures inflades per fer cursos

El Govern ha trobat irregularitats en la documentació dels organitzadors dels cursos de formació que eren finançats amb fons europeus. La Conselleria de Treball demanarà que es facin més auditories per conèixer el veritable abast del frau.

Aquest informe, realitzat per la intervenció del Govern, ha detectat aquestes «nombroses» irregularitats en la utilització de fons europeus per part de patronals i sindicats. Les inspeccions realitzades per l'Executiu als beneficiaris d'aquests fons, que tenien per objecte el finançament de cursos de formació professional, han confirmat greus irregularitats en la major part dels expedients. Les auditories d'intervenció han detectat que patronals i sindicats «inflaven» factures per justificar els doblers rebuts i en aquests moments s'està investigant si els fons s'empraven per a cursos de formació o servien per finançar altres activitats.

La Conselleria de Treball i Formació ha sol·licitat a la Intervenció del Govern de la Conselleria d'Hisenda la possibilitat d'ampliar el mostreig per conèixer l'abast del possible frau. «S'han inflat les factures de la manera més escandalosa», varen admetre des del departament que dirigeix Eberhard Grosske, que ha intentat no destapar l'afer que pot afectar molt seriosament les organitzacions que reberen durant quatre anys les ajudes procedents dels fons europeus. També preocupa el mal ús que s'ha fet de les ajudes europees.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris