muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

El Govern farà el recinte firal amb l'altura que digui el projecte guanyador

Els partits del Pacte de Progrés i el PP, amb matisos, secunden aquest projecte

La Conselleria d'Economia, Comerç i Indústria construirà el recinte firal de Palma segons el projecte guanyador del concurs d'idees, inclosa l'altura ja que, en el cas contrari, hauria de retirar-lo i pagar íntegrament els honoraris de direcció d'obra, calculats en uns 200 milions, als arquitectes que presentaren el projecte. La intenció del vicepresident de l'Executiu, Pere Sampol, de tirar endavant el projecte a pesar de la polèmica creada per la seva altura, fou secundada ahir pels partits del Pacte de Progrés i pel PP, amb matisos, durant la compareixença parlamentària que el mateix conseller havia demanat per conèixer l'opinió de la resta de formacions.

Sampol començà la seva intervenció assegurant que el debat inicial «fou molt pobre» i que el projecte Cecilia Ann jou escollit per un jurat de professionals de prestigi entre les 56 idees que, finalment, es presentaren a concurs. El vicepresident reconegué que el preocupava un l'impacte visual que l'edifici, amb dues torres per a aparcaments i oficines de 50 metres d'altura, pot provocar «però des de l'Ajuntament ens han comentat els projectes d'obres que es faran a la zona i l'impacte no serà tan gran».

El mateix director general d'Habitatge, Jaume Carbonero, que fou membre del jurat, defensà davant els parlamentaris la «bona distribució dels pavellons i la valentia d'assumir els aparcaments en lloc d'obviar-ne el problema.» Carbonero qualificà el projecte de «magnífic» i assegurà que «supera la idea de nau industrial que sol predominar en aquests recintes». Tant el PSOE com el PSM avalaren el projecte, mentre que el PP centrà la seva intervenció en el recinte d'oficines que albergarà les dependències de la Conselleria d'Economia, Comerç i Indústria. Els populars defensaren que el projecte no tenia perquè incloure unes oficines per a la Conselleria, si bé assenyalaren que els pareix bé un aparcament en altura».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris