algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

La Mesa General de Contractació accepta l'increment de català per als opositors a la funció pública

La Mesa General de Contractació acceptà ahir el projecte de decret pel qual s'incrementarà l'exigència de coneixements de llengua catalana en els procediments selectius d'accés a la funció pública. Un canvi en el sentit de vot de CCOO "que s'havia declarat favorable a l'increment, però ho rebutjava en entendre que aquest retardaria la convocatòria" s'afegí al vot positiu de l'STEI-i, central que havia reivindicat l'increment qualitatiu ara fa quinze mesos. En contra de l'increment just votà el CSI-CSIF, segons ja havia estat anunciat, mentre que el quart sindicat representat, la UGT, decidí abstenir-s'hi.

A més, la Mesa ha confirmat que el sistema elegit serà el d'oposició "no de concurs oposició, com havien demanat alguns sindicats, entre ells STEI-i. La presentació d'instàncies podrà començar el 28 de febrer per als cossos que no es veuran afectats per l'augment d'exigències (els facultatius) i a partir del 30 d'abril per a la resta.

Tant la Junta Avaluadora de Català com l'IVAB efectuaran dues convocatòries extraordinàries de proves lingüístiques, respectivament, per garantir que els opositors disposaran d'oportunitats per assolir les titulacions exigides abans de la convocatòria d'oposicions. A aquests exàmens extraordinaris cal afegir les proves de la Junta ja previstes per al mes de febrer.

Com ja avançà Diari de Balears, el decret incrementa en un grau la titulació exigida per als treballadors, de manera que els cossos A i B (llicenciats i diplomats) hauran d'acreditar el grau C de català, mentre que el cos C (d'administratius) n'haurà d'acreditar el nivell B. En futures convocatòries, emperò, el nivell d'exigència s'incrementarà en un grau més (nivell C). El cos E (subalterns) es mantindrà en el nivell A.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris