algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

El Constitucional admet a tràmit el recurs contra la Llei de Consells

Antich anuncia la «màxima defensa» de la norma per part del Govern

El Tribunal Constitucional (TC) va admetre ahir a tràmit el recurs d'inconstitucionalitat plantejat pel Govern central contra la Llei de Consells Insulars aprovada pel Govern balear i va acordar igulament suspendre l'aplicació dels preceptes impugnats, tal com sol·licitava l'Executiu. El TC va comunicar la decisió per escrit al Congrés dels Diputats, al Senat, al Parlament i al Govern autonòmic per tal que hi puguin presentar al·legacions i personar-se en el procés en un termini de quinze dies.

El Govern central va recórrer onze preceptes de la Llei de Consells Insulars en entendre que vulneren l'ordre de competències que estableix la Constitució. Segons el vicepresident primer del Govern, Mariano Rajoy, després de la reunió del Consell de Ministres que acordà la interposició del recurs, s'impugnaven, entre altres, els articles que fan referència a la creació en els consells insulars de nous òrgans anomenats consells executius, els membres dels quals serien designats lliurement pel president del Consell Insular.

De la seva banda, el president del Govern balear, Francesc Antich, va defensar ahir mateix la legalitat de la Llei de Consells Insulars i va anunciar que l'Executiu autonòmic farà la «màxima defensa» del text aprovat recentment pel Parlament balear. «Creim fermament en aquesta llei» va declarar el president, que va reconèixer que el Govern ja esperava el recurs del TC. Tot i que el text fou aprovat per la Cambra legislativa autonòmica amb el suport del Pacte de Progrés i amb l'oposició del PP, Antich va dir que si hi ha cap aspecte del text normatiu que s'ha de corregir, es farà perquè el TC és «la màxima autoritat en aquests temes i s'ha d'acatar» el seu dictamen final.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris