algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

El PSM es dóna temps per negociar el pla d'equipaments comercials

Presentades quinze esmenes al traspàs d'ordenació del territori

L'esmena presentada pel grup parlamentari del Partit Socialista de Mallorca-Entesa Nacionalista (PSM-EN) a la llei d'atribució de competències als consells insulars en matèria d'ordenació del territori «necessitarà un temps per ser negociada», va declarar ahir el portaveu dels nacionalistes mallorquins i menorquins en el Parlament balear, Joan Bosco Gomila. Concretament, la dita esmena -una de les quinze que han passat pel registre d'entrada en referència a l'esmentada normativademana la supressió del pla director sectorial d'equipmants comercials, que ha permetre als conslls insulars el control sobre les grans superfícies.

L'esmena dels nacionalistes d'esquerra té una clara intencionalitat política no reconeguda pels seus impulsors: replicar a la negativa d'Unió Mallorquina (UM) a deixar en mans de la Conselleria d'Economia, Comerç i Indústria, la potestad per «definir quines superfícies d'ús comercial i a quins nuclis de població es poden autoritzar» a partir de la futura llei de comerç, segons que es desprèn de l'informe que els nacionalistes de centre feren públic el passat dimarts i que ha alçat una polseguera política entre les dues famílies nacionalistes. Brega personalitzada en la presidenta d'UM i del Consells Insular de Mallorca (CIM), Maria Antònia Munar, i el conseller d'Economia i vicepresident del Govern autonòmic, Pere Sampol.

Bosco Gomila justifica el registre de l'esmena del PSM amb data del passat dilluns, dia 18 i últim per a fer-hi aquest tipus d'al·legacions, en les estrictes normes que regulen aquesta dinàmica en la Cambra legislativa. El fet que el PSM hagi vulnerat la norma del Pacte de Progrés que impedeix presentar esmenes als projectes de llei sense que aquestes estiguin consensuades per la junta de portaveus de les forces que li donen suport, no representa, segons el portaveu parlamentari cap impediment: «Es necessitarà untemps per negociar-la».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris