cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Treball oferirà cursos laborals a les prostitutes que ho vulguin deixar

Grosske demana la implicació de totes les institucions per trobar una solució al col·lectiu

La Conselleria de Treball del Govern balear oferirà cursos de formació a totes les dones que exerceixen la prostitució a les Illes Balears que vulguin abandonar la pràctica del seu ofici. Així ho anuncià ahir als mitjans de comunicació Eberhard Grosske, després de qualificar la situació provocada per part de l'Ajuntament de Palma amb la polèmica del trasllat a Son Pardo de «vergonyosa». «Hem assistit a una situació de profunda vergonya política i personal en què les institucions en lloc de cercar solucions s'han dedicat a debatre on han de ser ubicades les esclaves».

En aquest sentit, va explicar que «hi ha una solució real i un eix vertebrador que passa per la inserció laboral i la formació laboral d'aquestes persones per tal que puguin assolir una situació normalitzada. Disposam de recursos per donar suport a programes de formació i inserció laboral a les persones prostituïdes». Grosske assegurà que en aquest moment la seva Conselleria disposa de 1.000 milions de pessetes provinents de la Unió Europea per dedicar a programes formatius per a les persones amb risc d'exclusió social, mentre que el pressupost propi de la Conselleria aprovat el passat dimecres contempla la consignació de 245 milions de pessetes per ajudar les corporacions locals a desenvolupar programes d'inserció laboral. «La gran majoria d'aquests fons estan precisament adreçats a persones amb risc d'exclusió social i evidentment les prostitutes són un dels grups cabdals de la destinació».

Però el que pretén Grosske és que totes les institucions s'impliquin en la lluita contra la prostitució i de forma molt concreta les corporacions locals. Evidentment, el problema es localitza de manera molt concreta a la ciutat de Palma i per tant és imprescindible que sigui aquest ajuntament el que més s'hi impliqui». Però també s'ha demanat suport a la Conselleria de Benestar Social i als consells insulars. S'ha de destacar que des de fonts de la Conselleria de Benestar Social es va assegurar que les mesures concretes es prendran després de la reunió interinstitucional que es desenvoluparà dins el mes de gener, una vegada passades les festes de Nadal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris