algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

El PSM acusa el batle de no voler normalitzar els noms dels carrers

Es queixa que només s'ha elaborat un projecte per a 33 vies

El grup local nacionalista PSM de Santanyí ha acusat el batle, Miquel Vidal, de no voler normalitzar els noms dels carrers del terme municipal. Segons els nacionalistes, l'argument de Vidal a la seva queixa és el següent: «ja estam treballant en aquest tema». La portaveu nacionalista, Maria Antònia Burguera, té molt clar que «els regidors del PSM podem afirmar que les declaracions del batle són falses perquè no s'ha pres cap acord formal ni a comissió de govern ni a ple en referència a aquest tema».

Per això mateix els nacionalistes afirmen que el batle «va mentir en el transcurs de la sessió plenària en què es va presentar la moció pel canvi de nom dels carrers perquè ells no pretenen dur endavant la proposta de la nostra moció», diu Burguera. La portaveu nacionalista explica que l'única cosa que s'ha fet des de l'equip de govern és un projecte per part del servei de normalització lingüística de l'Ajuntament que preveu traduir les plaques de 33 carrers sense mencionar explícitament els noms amb referent franquista o de la Guerra Civil espanyola que a dia d'avui encara hi ha».

«A més també "continua" s'ha deixat de banda la correcció dels noms dels carrers de Cala d'Or, son Mòger, es Cap des Moro i Cala Llombards, així com tampoc els dels camins rurals de tot el terme municipal». Burguera explica que el projecte s'ha presentat a la direcció general de Política Lingüística de les Illes Balears sol·licitant finançament, és per això que els regidors del PSM varen considerar que era el moment oportú perquè s'aprovàs la normalització de les plaques de carrers i places del terme, retirant així els darrers noms franquistes encara existents».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris