algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

L'Ajuntament només restaurarà les restes de la torre d'electricitat

El nou projecte presentat a Patrimoni no preveu cap reconstrucció

Els alaroners no veuran finalment quin aspecte tenia originalment l'antiga torre de l'electricitat. L'Ajuntament ha decidit renunciar a la reconstrucció de la vella xemeneia i fer cas així a les prescripcions imposades pel servei de Patrimoni del Consell, que s'havia oposat al projecte presentat. El projecte municipal inicial preveia restaurar la base de la torre, que encara es conserva, si bé en un estat ruïnós, i aixecar el tram que falta fins a assolir els 22 metres d'altura.

La nova proposta, redactada a corre-cuita aquesta setmana, va ser presentada ahir dematí a Patrimoni. En aquest projecte només es preveu rehabilitar la base de la construcció, que fa prop de 10 metres d'altura. Per a aquesta tasca s'utilitzaran els maons de fang originals que encara es conserven escampats pel solar. I és que Patrimoni ha prohibit rotundament que s'empri qualsevol material d'imitació. A més, es manté, tal com es preveia en principi, la construcció d'un espai públic al voltant amb una zona empedrada i una pèrgola. La notable reducció de la construcció ha provocat que se'n redueixi de manera important el pressupost previst, que ha passat de 34 milions als 24'5 milions actuals.

El rebuig manifestat per Patrimoni al projecte inicial ha provocat un fort retard en la tramitació del projecte, que es pretén que sigui una realitat el 15 d'agost del proper any coincidint amb la celebració del centenari de l'electricitat al poble. El batle, Josep Gomila, ha indicat que una vegada que disposem dels permisos pertinents convocarem un concurs per fer l'obra. En aquest concurs es donarà preferència a aquelles empreses especialitzades en la restauració d'elements. A més, emperò, es donarà molta importància al fet que les feines s'executin en el mínim de temps possible. De fet, en reduir-se el projecte resulta més senzill d'executar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris