algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

La nova normativa restringeix el creixement urbanístic a foravila

L'equip de govern (PSM-UM) aprovà la planificació, que inclou el polígon

La nova normativa urbanística del municipi, aprovada ahir en ple, restringirà de manera notable el creixement edificatori sobretot a foravila. Aquest és el principal objectiu que ha cercat amb la nova planificació l'equip de govern (PSM-UM), que defensa un creixement del poble racional i proporcionat.

Almanco així ho va indicar la primera tinent de batle, Margalida Miquel (UM), a l'hora de definir el conjunt de noves mesures incloses dins de la normativa. Entre aquestes destaca la imposició d'un mínim de quatre quarterades per poder realitzar qualsevol edificació en sòl rústic. Aquesta mesura no afecta, emperò, les finques constituïdes com a tals abans de l'1 de juny del 2000, on es podrà continuar construint amb només dues quarterades. La regidora Miquel indicà que s'ha seguit aquest criteri per no perjudicar aquelles parcel·les familiars heretades des de fa molts d'anys. A més, per a totes les noves segregacions rústiques que persegueixin una finalitat edificatòria s'exigirà també una extensió mínima de 200.000 metres per atorgar-los llicència d'obres.

D'altra banda, la nova normativa dóna la possibilitat als propietaris de casetes d'eines antigues que tinguessin un pou, xemeneia i altres elements característics de poder ampliar les construccions fins a un 20%, sempre que tinguin ara un mínim de 60 metres quadrats. De tota manera, s'estableix un límit màxim per ampliar fixat per l'1% de la superfície de la finca. D'altre costat, la nova planificació inclou el tan reivindicat polígon de serveis, que quedarà ubicat finalment al costat del poliesportiu municipal, com havien demanat les empreses del poble.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris