nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Medi Ambient, GOB i caçadors amb filats anellaren 93 tords

Diumenge passat, un centenar de caçadors i l'equip d'anellament d'aus del GOB, a iniciativa de la Conselleria de Medi Ambient, participaren en una jornada d'anellament de tords. Caçadors de filats d'Alcúdia, Inca, Selva, Santa Maria i Valldemossa cediren els tords capturats a la matinada per ser anellats i alliberats per contribuir així a l'estudi d'aquesta espècie. Tot i que en alguns pobles les captures foren importants (Artà i Valldemossa superen les 30 aus anellades), la manca de llentisca i olivó ha motivat baixes densitats a altres zones de Mallorca, de tal manera que el total d'aus anellades va ser de 93.

Tanmateix, l'experiència s'ha valorat molt positivament, tant per part de la Conselleria de Medi Ambient com dels caçadors i dels ornitòlegs, i contribueix a una millor comprensió i cooperació d'aquests dos col·lectius, respectant els diferents punts de vista que mantenen. En el futur, aquestes entitats continuaran col·laborant en aquest programa. Els anellaments han confirmat que la major part de tords que hivernen a les nostres Illes són joves.

Medi Ambient recorda la necessitat de comunicar la captura d'una au anellada als agents forestals, societats de caçadors, GOB o qualsevol entitat col·laboradora. Cal recordar que la utilització de mitjans il·legals en la caça de tords, usant cintes de casset com a reclam, és un dels motius més freqüents d'incompliment de normatives de caça i, per tant, de tramitació de denúncies cinegètiques.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris