nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Ricci declarà en els jutjats que ningú no ha estat afectat per les fuites d'etilè

El misser d'UGT sosté que tres empleats resultaren perjudicats

«Ningú no sortí perjudicat per les fuites d'òxid d'etilè que desprèn la màquina esterilitzadora, perquè foren del tot insignificants. A més, la màquina s'ubica en una cambra totalment tancada, on cap persona mai no hi pot accedir». Així ho declarà ahir davant el jutge el director gerent de l'Hospital de Manacor, Carles Ricci.

Devers les 11.30 hores d'ahir matí. el gerent de la Fundació Hospital de Manacor, Carles Ricci, així com el cap de manteniment, Antoni Perelló, varen comparèixer davant la jutgessa, Àngeles Vandrell, del jutjat de primera instància i instrucció número 1 per tal de fer una primera declaració en relació a la querella criminal que presentà UGT de les Balears per un suposat delicte contra la salut dels treballadors per la passivitat davant les fuites d'òxid d'etilè a la sala d'esterilització. Aquestes fugues es detectaren el mes d'abril de 1998 i en el febrer de 2000, la Fundació va canviar la màquina.

Després de declarar, Carles Ricci va manifestar que «estic satisfet del procediment de la jutgessa i crec que la resolució serà breu perquè, en tot moment, des de l'Hospital de Manacor s'ha actuat correctament. La veritat és que si la Conselleria de Sanitat hagués detectat algun risc, ens hauria obligat a tancar la màquina». Per la seva banda, l'advocat d'UGT, Eduardo Valdivia, manifestà que tant el director gerent com el cap de manteniment han reconegut que han existit fugues d'etilè i que és un producte cancerígen».

A més, Valdivia va afegir que «existeix un informe de la Conselleria i el Ministeri de Treball que avalen les nostres acusacions. Segons aquest document de l'administració, allò important és que existeixen tres empleats que varen quedar afectats per aquestes emissions de la substància cancerígena i resulta que en el control sanitari l'índex d'intoxicació fou superior al límit que estableix la normativa».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris