nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Cort presenta en societat els nous autobusos de color blau i gris de l'EMT

En els pròxims dies començaran a circular alguns dels 102 vehicles Mercedes-Benz

L'Ajuntament de Palma va presentar ahir en el Casal Solleric els nous autobusos «ecològics i adaptats a les persones amb minusvalideses» de l'Empresa Municipal de Transports (EMT). Els vehicles i el logotip de l'EMT canvia de disseny: blau i gris.

La incorporació de les 102 noves unitats, de la marca Mercedes-Benz, es produirà de manera progressiva des d'aquesta setmana o la setmana que ve i fins el mes de maig del 2001. Cort confia que abans que finalitzi l'any es posin en funcionament dues dotzenes dels nous autobusos a les línies 3, 5 i 15. La nova flota està composta per 80 autobusos de 12 metres, 20 de 18 metres (articulats) i dos de nou metres i que compten amb propulsió eléctrica, que s'utilitzaran pel centre històric.

El batle Joan Fageda explicà que la renovació de la flota d'autobusos només constitueix un dels quatre eixos del que representa el canvi integral de l'EMT, que tindrà un cost superior als 11.000 milions de pessetes. L'Ajuntament pensa sufragar el cost mitjançant els ingressos de la pròpia EMT «recaptant 1.100 milions durant els pròxims deu anys».

El president de l'EMT, Pedro Àlvarez, comentà que aquest sistema de finançament acordat s'anomena renting, el qual «no suposarà cap endeutament, ja que es comptarà només amb els ingressos d'explotació de l'empresa». Paral·lelament a la renovació del parc mòbil, el projecte contempla la posada en marxa del Servei d'Ajuda a l'Explotació (SAE), que permet posar a disposició dels usuaris tota la informació referida a rutes, freqüències i temps d'espera en les aturades.

També es durà a terme la renovació integral de la imatge coorporativa de l'EMT i de la seva infraestructura de suport, amb la creació d'un nou edifici d'atenció al públic en el centre de Palma, d'unes noves oficines i tallers de reparació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris