algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Consum immobilitza set marques de patinets per greus anomalies

La Direcció General de Consum del Govern balear ha immobilitzat patinets de set marques diferents que presenten anomalies i ha decidit retirar del mercat tots els productes fabricats per Patinete City Runner. La resta, i en funció del risc, romandran immobilitzades fins que es corregeixin les irregularitats detectades.

Aquesta decisió s'ha pres després que s'hagi rebut una notificació de la xarxa d'alerta de Consum avisant de l'existència en el mercat d'algunes marques de patinets que no compleixen les normes d'etiquetatge i seguretat de joguines o productes per a menors de 14 anys. Davant d'aquest avís, els inspectors de Consum han iniciat les visites als diferents punts de venda per tal de localitzar i retirar els patinets que incompleixen aquestes normes, ja que es tracta d'impedir que es venguin patinets insegurs o amb riscs per als nins i nines.

Les irregularitats detectades afecten l'incompliment de les normes de la Unió Europea sobre seguretat de les juguetes, presentar cantons tallants i puntes punxants, manca d'instruccions o infomació en l'idioma oficial, manca d'instruccions de muntatge, d'ús, de manteniment o d'equip de protecció a utilitzar, i manca de dades del fabricant o importador entre d'altres. A més a més, Consum ha recomanat als compradors que abans d'adquirir els patinets comprovin que tenen el marcat de la Unió Europea, que no presenten arestes tallants ni parts punxants, que tenen les advertències relatives a equips de protecció durant el seu ús i que contenguin les instruccions en alguna de les llengües oficials.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris