algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Antich fa costat a Sampol en la polèmica per la llei de comerç suscitada per UM

Munar atribueix la brega política a una «qüestió personal» del vicepresident del Govern

L'única novetat en la brega política suscitada al voltant de la llei de comerç varen ser ahir les paraules del president del Govern balear, Francesc Antich, que va expressar el seu suport al vicepresident i conseller d'Economia, Comerç i Indústria, Pere Sampol. «El president no diu res diferent del que diu el vicepresident», va dir el mandatari autonòmic per sortir al pas a l'enfrontament entre Unió Mallorquina (UM) i Comerç per la potestat sobre els paràmetres que han de definir les grans superfícies comercials, que els primers reclamen per al Consell Insular de Malorca (CIM) i els segons volen sota control de l'Executiu. La presidenta del CIM, Maria Antònia Munar, va acusar Sampol d'actuar amb personalisme en aquest procés.

«No hi ha cap crisi de Govern i la idea és poder arribar a un acord en benefici del sector, dels empresaris implicats i dels ciutadans d'aquestes Illes», va dir el president. «Hi ha una negociació en marxa» amb l'objectiu d'aprovar la futura llei de comerç en Consell de Govern «i esper que frutifiqui al més aviat possible», va afegir. En aquest mateix sentit, Sampol va dir que el text normatiu du més de cinc mesos «incorporant aportacions, algunes d'elles importants fetes per Unió Mallorquina» i va negar que aquest sigui un projecte del PSM. Allò que preocupa al vicepresident, a banda d'una petició que «desvirtua l'essència» de la llei, és que al seu parer hi ha dos mètodes de fer feina: el seu, que es basa a «dialogar en els despatxos seriosament a través d'una negociació», i la d'UM, que és basa a emetre «comunicats de premsa i a fer política a través dels mitjans de comunicació». «Això dificulta el consens», va cloure respecte d'això.

El desenvolupament del procés que ha tingut el text encara no aporvat fa «dubtar» Sampol sobre el fons de la problemàtica: «No sé si el problema són les competències o la llei de comerç». I tot i que es va negar a parlar de la qüestió amb caire d'ultimàtum, es va mostrar partidari de no proposar l'aprovació d'una llei «desvirtuada». La seva resposta a la «imposició» d'UM, cas que sigui impossible progressar en la via del consens, és que l'actual moratòria de grans superfícies s'esdevengui indefinida. Unió Mallorquina no té cap «interès partidista» va negar ahir Munar, que va explicar que establir un nombre de metres quadrats en els establiments comercials a partir del nombre d'habitants són uns «paràmetres urbanístics que res no tenen a veure amb el comerç».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris