muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Els veïns sentiran sonar les campanes després de setmanes de «play back»

La nova campana, muntada ahir, s'estrenarà per les matines del vespre de Nadal

Les campanes de la parròquia tornaran a sonar després que els mariandos hagin hagut de sentir-les durant algunes setmanes ni més ni manco que en play back. I és que com que la campana major estava ben espatllada, al rector, Felip Díez, no li quedà altre remei que deixar de fer-la sonar i posar un disc gravat amb so de campanes per la megafonia. Aquest invent serà part de les petites anècdotes del poble ja que ahir es va procedir a muntar la campana que substitueix la danyada.

Fins a sis homes s'aferraren ahir a la nova campana per traslladar-la fins a l'entrada de l'església. Allà una grua amb un braç gegant l'aixecà a pes i la pujà fins a la torre del campanar. La feina no resultà gens fàcil a causa de l'enorme pes de la peça, fabricada en bronze fus, i que feia prop de 350 quilos als quals s'hi afegiren 100 quilos més del contrapès fabricat en roure francès.

El canvi de la campana haurà estat aprofitat també per automatitzar el seu funcionament coordinant-lo també amb el rellotge. Amb aquesta finalitat, tècnics d'una empresa especialitzada de Barcelona es desplaçaren fins a la vila per instal·lar el sistema. A més, també s'ha canviat tot l'embigat que suportava el pes de les dues campanes que hi havia una de les quals encara es conservarà. El cost de la nova campana junt amb el sistema informatitzat puja a uns tres milions de pessetes aportats per la parròquia amb l'ajuda dels veïns. La nova campana s'estrenarà oficialment per les matines de Nadal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris