lluvia ligera
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

Cirer es compromet que les prostitutes no siguin traslladades fins a Son Pardo

Nicolau Tous, director de l'hipòdrom, mostrà la seva satisfacció per la reunió

Les entitats agrupades a l'entorn de Son Pardo comencen a respirar tranquil·les. Ahir es varen reunir amb la delegada del Govern a les Illes Balears, Catalina Cirer, i en varen sortir molt satisfets. A la trobada amb la delegada del Govern hi varen participar Nicolau Tous, director de l'hipòdrom de Son Pardo; Miquel Pasqual, president de l'Associació de Criadors de Cavalls; Carles Cruelles, president de l'Associació de Joqueis; representants dels veïns de l'Amanecer i Andreu Artigues, president de la Federació Balear de Trot.

«La delegada del Govern ens ha assegurat que mai no s'havia pronunciat pel que fa al trasllat de les prostitutes de color fins a la zona de Son Pardo», assegurà a Diari de Balears el director de l'hipòdrom, Nicolau Tous. Precisament va ser Tous qui va explicar que «tots els que hem estat presents a la trobada hem coincidit que aquest és un tema molt complicat, però estam molt satisfets perquè se'ns ha garantit que a Son Pardo és gairebé segur que no s'hi traslladaran aquestes dones».

En aquest sentit s'ha de destacar que la reunió va ser qualificada com a «molt positiva» per part del tots els participants. De totes maneres, i baldament que la reunió amb Catalina Cirer ha estat totalment optima, el director de l'hipòdrom continua decidit a tancar el recinte d'accés al centre. «Allò que tenim molt clar és que en aquests moments estam decidits a continuar endavant. Nosaltres tenim un projecte de reforma que inclou el tancament de la pista exterior d'entrenament de Son Pardo, que és on pensaven ser traslladades les prostitutes, i estam disposats a tirar-la endavant. El que ja no es farà és desenvolupar el projecte de tancament del centre per la via d'urgència, tal com s'hauria fet si les prostitutes s'haguessin traslladat fins a devers l'hipòdrom i tal com s'havia anunciat als mitjans».

Així com els participants a la reunió amb Cirer estaven molt contents amb el tarannà demostrat per la delegada del Govern, la situació no era la mateixa amb el batle de Palma, Joan Fageda. «És que encara no ens ha donat hora a les diferents entitats per reunir-nos, com es va sol·licitar a principis de la setmana passada». Per la seva banda, el regidor d'Acció Social de l'Ajuntament de Palma, Antoni Nadal, va destacar que en aquests moments les mesures socials i sanitàries encaminades cap a les prostitutes continuen com fins ara, però es possible que en un futur immediat l'atenció primària que s'aporta a les prostitutes del barri xinès sigui augmentada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris