algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Els balladors de boleros desitgen abandonar la plaça de Santa Eulàlia

Asseguren que el terra és molt irregular per poder dansar

Senyores i senyors, la polèmica és servida. Una vegada més nombrosos balladors han fet arribar les seves queixes a l'Ajuntament de Palma sobre el mal estat de la plaça de Santa Eulàlia per fer-hi ballades populars i la necessitat de canviar l'escenari de les actuacions de música de la terra en la revetla de Sant Sebastià. Però a l'hora de la veritat el cert és que enguany tot quedarà igual.

Les associacions de balladors es debaten entre el canvi i la permanència a Santa Eulàlia. Tots coincideixen en el fet que a la plaça gairebé no es pot ballar, però hi ha qui pensa que si es canvia es perdrà una tradició que ve de lluny. Sigui com sigui, Cort està entre l'espasa i la paret «però bàsicament perquè entre ells no es posen d'acord», explicaren ahir fonts de Cultura de l'Ajuntament. De fet, tot aquest any passat l'Ajuntament ha estat potenciant la plaça de l'Olivar com a centre vertebrador de les expressions relacionades amb la música popular mallorquina.

El que sí que és cert és que la plaça presenta moltes de dificultats per poder ballar correctament. Sobretot és un problema de diferents nivells de trespol, que dificulten alguns dels passos més complicats de la dansa tradicional mallorquina. Un altre dels problemes és que durant la revetla és ingent la quantitat de gent que arriba a passar per la plaça. «No ho sabem calcular, però sí que és cert que sempre és plena. La plaça acull molta de gent de pas i això és important, però també és veritat que dificulta la ballada».

Sigui com sigui, des de Cultura es destaca molt especialment que a títol individual molts canviarien la ubicació de les actuacions de dia 31, però que quan Cort ofereix aquesta possibilitat a les associacions la idea no acaba de quallar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris