muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

El carrer estret de Sant Jaume: trenta metres entre dues reixes

La via roman tancada totes les nits perquè no hi entrin els toxicòmans

És un dels carrers més estrets de Palma. I té el dubtós honor de ser un dels menys transitats de la nostra ciutat. Es tracta del carrer estret de Sant Jaume, una via de menys d'un metre d'amplada que comunica el carrer de Sant Jaume amb el de les Caputxines tancat per dues reixes de ferro, una a cada costat, que són obertes o tancades sense cap mena d'explicació.

De fet, el carreró forma part del rebatejat com carrer de la Sagristia de Sant Jaume, però és entre aquestes dues barreres on es desenvolupa la nostra història. Perquè són precisament aquestes dues barreres les que doten de sentit tot el que passa en els escassos trenta metres que hi ha entre elles. Poder passar pel carrer és una qüestió de sort, una aventura que en tot cas pot fer perdre alguns minuts si les tanques impedeixen el pas i un ha d'improvisar una altra alternativa per arribar a un dels dos extrems d'aquest tram corbat, tant, que des d'una reixa no s'arriba a veure l'altra.

A les nits el carrer és completament tancat per evitar la presència dels toxicòmans que antigament solien emprar l'estretor per picar-se acompanyats per les deposicions que els centenars de coloms que viuen adossats a les parets de l'església han deixat sobre les lloses. Però, ionquis a part, la gran meravella del carrer estret de Sant Jaume és poder observar en una perspectiva única, encaixonada entre les parets de l'església i l'edifici proper, la gàrgola de Sant Jaume.

Sigui com sigui, el carrer estret de Sant Jaume és un d'aquests misteris ciutadans que integren les poques llegendes que ens queden a Palma. El que és cert és que travessar aquest carrer per primera vegada és tota una experiència que depèn de si les tanques són obertes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris