algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

El fiscal del Suprem recomana dur el cas de l'alberg a la jurisdicció ordinària

«De moment», afirma, no hi prou indicis provatoris contra Rosa Estaràs

El fiscal de la Sala II del Tribunal Suprem, Manuel Sánchez Ayala, recomana que el cas de l'alberg de la Victòria sigui instruït per la juridiscció ordinària, ja que «no concorren, de moment, indicis provatoris suficients de la intervenció en els fets de Rosa Estaràs Ferragut».

La recomanació del fiscal incideix en el fet que no correspon, ara per ara, jutjar els presumptes delictes al Tribunal Suprem, la intervenció del qual només seria necessària quan s'acreditàs la intervenció en els delictes denunciats de la diputada estatal Rosa Estaràs, atesa la seva condició d'aforada. No obstant això, Sánchez Ayala afirma que «per l'òrgan judicial competent es procedeixi a la investigació i a la comprovació de les persones que haguessin intervingut en els fets». El Tribunal Suprem no ha pres encara cap resolució, tot i que és d'esperar que les indicacions del fiscal, com és habitual, hi tenguin molt de valor.

La denúncia contra Estaràs fou interposada a finals del mes d'octubre per la consellera de Benestar Social, Fernanda Caro, que li atribuïa la comissió de tres delictes: falsedat, infidelitat en la custòdia de documents públics i prevaricació. Els tres presumptes delictes es cometeren el 1998 en relació a la concessió d'una pròrroga per a la gestió de l'alberg de la Victòria a una empresa, Interjés de Paguera, propietat de Jesús García Oeo, exregidor del PP a Calvià. La pròrroga fou concedidat per la XIB, aleshores dependent de la Conselleria de Presidència, al capdavant de la qual hi havia Rosa Estaràs.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris