nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Enfrontament entre Govern i UM pel control de les superfícies comercials

Pere Sampol afirma que és «innegociable» aquest punt de la llei de comerç

Unió Mallorquina (UM) va tornar ahir a obrir el meló de la llei de comerç, una vegada que ja s'havia negociat el seu articulat definitiu amb el Govern balear i aquest estava a punt d'entrar en el Consell de Govern per enèsima vegada per ser aprovat. I així, les superfícies comercials s'han convertit en el nou cavall de batalla de la presidenta del Consell Insular de Mallorca (CIM), Maria Antònia Munar, enfront de l'Executiu que presideix Francesc Antich. El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Comerç i Indústria, Pere Sampol, va declarar ahir que aquest aspecte de la futura normativa sobre comerç «no és negociable».

Mentre que el partit que governa el CIM, mitjançant un pacte amb el PSM, reclama la potestat quant a la ubicació dels equipaments comercials, l'avantprojecte de llei d'ordenació comercial atribueix aquest control a la Conselleria d'Economia, Comerç i Indústria. La pugna política va viure ahir el seu darrer episodi, quan UM va emetre un informe des de l'Institut de Biodiversitat Animal de les Balears (IBAB), que conclou que la llei de comerç no ha d'entrar de «cap manera» a definir quines superfícies d'ús comercial i a quins nuclis de població es poden autoritzar, «per tal com això és una competència assignada als consells insulars» per la Llei d'Ordenació del Territori, que serà desenvolupada mitjançant el corresponent pla territorial i el pla director sectorial.

Aquestes dues actuacions darreres «també a realitzar pels consells» acaba la conclusió de l'informe esmentat. Quan aquest document va ser repartit entre els mitjans de comunicació, ahir al capvespre en el Parlament balear, restava pendent una reunió entre UM i PSM per tancar l'acord sobre equipaments comercials convocada per ahir mateix. Un encontre que no es va produir precisament per l'emissió de l'informe d'UM, fet públic amb la intenció de «tornar a forçar una altra negociació», segons fonts governamentals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris