muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

Insalud i AECC incrementen l'atenció a domicili als malalts terminals de càncer

Devers 1.600 persones hauran entrat en aquesta fase enguany a les Illes, segons l'Insalud

Unes 1.600 persones, malaltes de càncer, hauran estat declarades en fase terminal enguany a Mallorca; però la unitat de cures pal·liatives d'Insalud (l'hospital Verge de la Salut, dependent de Son Dureta) just n'haurà tractat poc més d'una tercera part. Potenciar el tractament domiciliari per a aquests malalts incurables és l'objectiu del protocol de col·laboració que signaren ahir l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), la Direcció de l'Insalud i les seves gerències de Son Dureta i d'Atenció Primària.

El document signat pretén «donar resposta a la situació dels pacients oncològics terminals, en el seu període de permanència a l'hospital igualment que en el seu domicili»; perquè això sigui possible, «els 39 equips d'Atenció Primària a Mallorca garantiran la continuïtat en l'atenció domiciliària amb l'Equip de Suport (ESAD), la unitat de cures pal·liatives, l'AECC i tots els recursos assistencials del 061». La presidenta d'AECC, Teresa Martorell, ponderà ahir la importància de mantenir una relació «pròxima i humana» amb els malalts, als quals «hem de proporcionar la medicina del consol, de l'estima i del suport».

El director territorial de l'Insalud, Rodrigo de Santos, també assenyalà que aquest protocol s'ha de contemplar des d'una perspectiva sanitària «de caire més humà»: «Volem unificar els nostres esforços i recursos per oferir als pacients oncològics i als seus familiars en els darrers dies de convivència no just la millor atenció sanitària, sinó també la humana i social». El gerent d'Atenció Primària, Josep Corcoll, explicà que la coordinació d'ambdues entitats constitueix «una passa clau per millorar la qualitat de vida d'aquests usuaris».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris