algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Govern, pagesos i pescadors volen comprar grans quantitats de gasoil

La idea és que la societat adquireixi un milió de litres de cru a principis del 2001

El Govern balear, a través de la Conselleria d'Economia, Comerç i Indústria, vol formar una empresa a principis de l'any 2001 per comprar grans quantitats de gasoil d'automoció per abaratir els costs dels combustibles en els sectors professionals, segons confirmà el seu vicepresident, Pere Sampol.

Aquesta societat estarà formada, en un principi, pel mateix Executiu, cooperatives agrícoles, confraries de pescadors, una empresa catalana que muntarà la infraestructura necessària i una entitat bancària (es parla de Caixa Rural o de Sa Nostra), que facilitarà el finançament, estimat en uns 500 milions de pessetes, per tal de dur a terme el projecte. La idea dels promotors és dur a les Illes Balears un mínim d'un milió de litres de combustible perquè l'empresa comenci a funcionar; 500.000 litres seran emmagatzemats en uns dipòsits fiscals i la resta, en els dipòsits que s'instal·laran a les cooperatives.

Ara per ara, segons Sampol, han estat 15 les associacions professionals que han sol·licitat la instal·lació d'assortidors a les seves seus per abastar el cru, però finalment es cobriran les sol·licituds d'unes deu, ja que la resta d'associacions no tenen terrenys suficients per acollir una instal·lació d'aquesta casta. Pel que fa als dipòsits fiscals, que permetran emmagatzemar combustible comprat sense pagar imposts (els pagaments es fan en finalitzar l'exercici), l'Executiu ha descartat l'opció de col·locar-los a Alcúdia, ja que la propietat pertany a Gesa.

En aquest sentit, Sampol assegurà que s'està negociant perquè alguna cooperativa o confraria cedeixi els terrenys on es puguin emplaçar els dipòsits. Respecte de l'operadora a la qual es comprarà el combustible, el vicepresident del Govern va recordar que a la Península operen fins a un total de 30 companyies i que, atès el volum previst de compra, s'optarà per aquella que ofereixi un millor preu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris