muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

Un canvi del projecte del recinte firal implicarà la impugnació del concurs

El Grup d'Opinió d'Arquitectes defensa el procediment, el jurat i el disseny guanyador

El Grup d'Opinió d'Arquitectes, que es presentà ahir davant els mitjans de comunicació, ha advertit que una modificació del projecte guanyador del recinte firal, promogut pel Govern de les Illes Balears, suposaria la impugnació del concurs per part de la resta de participants.

D'aquesta manera ho manifestà Pere Rabassa, portaveu del grup, qui, precisament, destacà que «el concurs del recinte firal ha estat un dels més ben organitzats d'entre les promocions públiques d'aquest tipus, el nivell dels participants fou molt alt, el jurat estava molt qualificat i el projecte guanyador és molt bo. Si després és modificat, cal preguntar-se per què serveix fer el concurs. Sempre és possible fixar uns ajustaments, però això és molt diferent de canviar el projecte i transformar-ne la idea. Si a les bases del concurs no es posava cap limitació en aquest sentit, el resultat no té per què ser negatiu».

Com es recordarà, el projecte guanyador ha aixecat certa polèmica perquè, a més del recinte firal, inclou dues torres d'uns deu pisos d'altura, la primera per a aparcaments i la segona per a dependències de la Conselleria d'Economia, Comerç i Indústria, i de la Cambra de Comerç. Alguns col·lectius ciutadans i polítics, entre ells UM, han criticat l'altura d'aquests dos blocs, que, malgrat situar-se en el polígon de Llevant, serian perfectament visibles des de la primera línia de la mar. Fins i tot, UM envestí el projecte guanyador perquè apareix en un moment en el qual «intentam posar fre a les edificacions de grans dimensions a Mallorca».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris