nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

El 17 de l'avinguda d'Alemanya, un perill

El despreniment de dues grans rajoles de l'edifici causa l'alarma entre els veïns de l'immoble

Els veïns dels números 15 i 17 de l'avinguda Alemanya fa dos dies que miren a dalt cada vegada que han de sortir de casa. No n'hi ha per a menys. Divendres passat dues grans rajoles es varen desprendre de la paret i varen caure al terra des de la façana del número 17. De llavors ençà els que ho saben procuren caminar per davall dels voladissos, a recer de rajoles voladores i les seves nefastes conseqüències.

Els fets es varen produir devers les dues i mitja del passat dia 15. Les rajoles es varen desprendre del tercer pis i varen caure al carrer des de més de quinze metres d'altura a gran velocitat. La sort va ser que no passava ningú pel carrer, perquè si hagués estat així aquesta informació s'hauria escrit a les planes de crònica negra. L'única cosa que va rebre va ser una motocicleta que estava aparcada sobre la voravia i que va quedar rebentada per l'impacte de les pedres.

Les dues lloses que es varen desprendre tenen un pes considerable. Es tracta del revestiment exterior de l'edifici, col·locat sobre la pedra per dotar-lo d'un aire de modernor i contribuir a aïllar-lo de la humitat de l'exterior i el fred. Aquest tipus d'acabat es va posar molt de moda en les construccions dels anys setanta i en els vuitanta. Ara els veïns estan preocupats per l'estat de les altres rajoles. «Hem duit molta de sort, no ha passat res, però hem de saber com està la resta de l'edifici. És molt gran i no ens podem arriscar que torni a caure una altra rajola», asseguren els veïns.

La veritat és que el destí va triar el millor moment possible del dia per fer caure les rajoles. Tant la papereria que hi ha just a la perpendicular com la botiga de nadons havien vist davallar de manera notable el seu flux de visitants. Però la situació continua preocupant. «Tengui en compte que per aquí davall cada dia passen moltes de persones. Hi ha l'institut davant i és ple de nins i joves a totes hores», assegurà Maria Juan, veïna de la contrada. No li falta raó. L'institut Joan Alcover és just al davant de l'edifici sinistrat. I cada dia hi ha quantitats ingents de joves que passen per allà mateix on divendres tan sols hi havia una moto "destrossada, això sí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris