algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El comerç de la plaça Espanya vol que hi continuïn passant cotxes

La presència de toxicòmans es destaca com a principal problema

A la plaça d'Espanya el projecte de reforma no ha fet gens de gràcia. Els comerciants no volen que la zona es converteixi en exclusiva per a vianants. La decisió de l'Ajuntament de Palma de no soterrar les Avingudes i tallar el trànsit a la plaça no acaba de fer el pes als comerciants de la zona, que veuen perillar de manera notable l'afluència de públic als seus establiments. I és que Cort ha decidit suspendre el projecte de soterrament de les Avingudes, amb la qual cosa haurà de tancar el trànsit en bona part de la plaça per fer algun projecte que no desentoni amb la imatge de passeig creada més enllà de les Avingudes.

Immaculada Bonnín treballa a la floristeria Alemany i assegura que «molta de gent s'atura un minut amb el cotxe, carrega i se'n va. A nosaltres això ens farà mal. A més a més, els aparcaments no bastaran. Professionalment per a nosaltres serà un desastre». Bonnín assegurà que «hi ha coses molt més importants a solucionar, per exemple tots els ionquis, que han convertit la plaça d'Espanya en un lloc conflictiu. Això és ple de drogats, tant que no pots travessar-la i a això ningú no hi dóna solució».

Toni Palou regenta una sabateria a la contrada i coincideix amb la florista en el tema de la drogoaddicció: «Jo no tenc res en contra d'ells, però no són bons per als negocis. Fan que hi véngui manco gent. Antigament la plaça d'Espanya era un bull ple d'animació, però ara és un lloc perillós». El venedor de sabates també té clar que vol que els cotxes continuïn passant. «Si això és només per a vianants ens perjudicaran molt».

Isabel i Marta fan feina plegades a la plaça d'Espanya, en un drugstore. Entre les dues hi ha diversitat d'opinions. Mentre que Isabel vol que els cotxes deixin de passar, Marta defensa que ho continuïn fent. «De tota manera, el problema principal aquí és l'aparcament i el fet que els treballadors haguem de pagar l'ORA. El nou aparcament hauria de ser gratuït per als veïns i per als treballadors».

«Això per a nosaltres és un abús terrible. Tenim una llanterneria i és vital que els cotxes puguin passar». Qui així s'expressa és Joan Tarongí. Ell és jubilat, però «el meu fill i la meva nora són els que en patiran les conseqüències directes. Haurien d'arreglar el tema dels 'xorissos', que aquí a les vuit del vespre fa una porada sortir al carrer i deixar els cotxes com estan».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris