algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Les noves tecnologies arriben al pagès

El Govern vol estendre a tot Mallorca un sistema informatitzat per al rec de finques

Les noves tecnologies poden ser a partir d'ara les grans aliades per a la pagesia del futur. L'aplicació de la informàtica a les explotacions agrícoles pot representar no només una millora en la qualitat de vida de l'agricultor sinó la possibilitat de treure un major rendiment econòmic als seus recursos. Aquests són els principals objectius que persegueix un innovador projecte consistent en la creació d'un sistema informàtic de control automàtic del rec que ha estat desenvolupat per la cooperativa S'Esplet de sa Pobla.

Aquesta experiència s'ha duit endavant gràcies al suport del Govern balear, de l'Ajuntament de sa Pobla i de la companyia elèctrica Gesa, mitjançant un conveni signat fa dos anys. El projecte encetat fa dos anys ja s'ha posat en pràctica de manera experimental a una finca de 40 quarterades de la zona de Santa Eulària dins del terme de Santa Margalida. Precisament ahir el vicepresident del Govern, Pere Sampol i el conseller d'Agricultura, Mateu Morro, es desplaçaren fins a les terres on ja funciona.

El Govern pretén estendre aquest sistema no només a la marjal poblera sinó també a les explotacions de tot Mallorca. En aquest sentit, Pere Sampol va anunciar que es demanarà finançament europeu perquè als pagesos els resulti molt més barat instal·lar aquest sistema. El sistema experimentat consisteix en la instal·lació d'unes vàlvules electròniques a la xarxa de rec i al pou d'extracció de la finca que van connectades a un ordinador central.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris