algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Els hotelers aportaran doblers per soterrar la línia elèctrica del Port

Els 146 milions dels empresaris faran que la Sala no hi posi quasi res

Els empresaris hotelers d'Alcúdia posaran 146 milions de pessetes per finançar el futur soterrament del cablatge elèctric d'alta tensió del Port. Aquest és l'acord a què arribaren els hotelers amb l'Ajuntament divendres passat després de mesos de negociacions. De fet, aquesta quantitat suposa la major part del pressupost que en principi havien de suportar les arques municipals. Com que el Consell Insular ha decidit subvencionar l'obra amb 15 milions, al final l'Ajuntament només hi haurà de participar amb dos milions.

El projecte preveu el soterrament de tota la línia entre l'antiga central de Gesa i el final del carrer de Pere Mas i Reus. El soterrament es farà arran de la carretera de circumval·lació fins a la rotonda del poliesportiu., i continuarà pel carrer Cornel·li Àtic fins a l'avinguda Tucan. El pressupost de l'obra puja a 383 milions de pessetes, dels quals la compayia elèctrica Gesa n'aportarà 220. El batle, Miquel Ferrer, va destacar ahir que «la implicació de les empreses privades ha resultat molt difícil, però tots estam molt satisfets de l'acord assolit». El ple que s'ha de dur a terme avui debatrà el contingut d'aquest conveni.

Actualment, les línies d'alta tensió passen per damunt de diversos establiments turístics del Port, a més de blocs d'edificis i cases residencials. Això crea un impacte visual molt negatiu. El complex turístic Bellevue n'és un dels afectats, com el Sea Club, el Palm Garden, Alcúdia Garden, els Condes i el Delfín Verde. Des de la piscina del Tròpic Garden també es veu bé la torre d'alta tensió. Les línies també travessen el poliesportiu municipal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris