muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
13°

Esbucat l'hotel Cala Mesquida, primera acció d'intercanvi de places del POOT

Sobre el solar d'aquest establiment dels anys seixanta es construirà una zona verda

72876

Ahir dematí començaren a tomar l'hotel.

L'hotel Cala Mesquida II, que s'eleva imponent sobre un penya-segat de Cala Mesquida, a Capdepera, ha passat definitivament a la història. Cap a les 11.30 hores d'ahir al matí s'inicià l'enderrocament de l'hotel Cala Mesquida II, que representa la primera operació d'intercanvi de places amb esponjament segons la normativa del Pla d'Ordenació d'Oferta Turística (POOT).

Dues enormes pales amb martell hidràulic procediren a l'esbucament d'aquest establiment hoteler dels anys seixanta, que s'eleva sobre un solar de 2.234 metres quadrats i que a partir d'ara passarà a ser una zona verda d'ús públic propietat de l'Ajuntament de Capdepera. «Tenim la intenció de construir-hi un mirador», declarà el batle de Capdepera, Joan Pascual (Ucap), que ahir es desplaçà fins a Cala Mesquida per presenciar l'enderrocament, juntament amb el president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich; el conseller de Turisme, Celestí Alomar, així com també el propietari de l'establiment, Pere Pascual, i altres representants del sector turístic.

«Amb l'operació d'intercanvi que preveu l'esbucament de dos hotels més, l'hostal Calypso i el de Los Arcos, a Palma, es passarà de tomar 220 places a construir-ne unes 570 de noves, amb un únic repte, realitzar una oferta turística de qualitat sense consumir territori ni provocar impacte ambiental», explicà el conseller de Turisme, Celestí Alomar. Les obres d'enderrocament tenen un pressupost de 15 milions de pessetes que seran finançades per l'empresa promotora, assegurà el propietari, Pere Pascual, que a canvi d'enderrocar tres hotels podrà construir-ne dos, un a l'entrada de Cala Mesquida i un altre a Can Picafort.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris